A Professional Darts Corporation idén 30. alkalommal rendezi meg a darts világbajnokságot. December 15-től kezdve 96 játékos száll versenybe a világbajnoki cím elnyeréséért. A 2,5 millió font összdíjazású verseny helyszíne, ahogy már megszokhattuk, a londoni Alexandra Palace. A darts az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert világszerte. Ez hazánkban sincs másképp, így a darts rajongói a decemberi világbajnokságon kívül már év közben is számos versenyt követhetnek a televízió képernyője előtt. A népszerűség hatására már a fogadási oldalak is egyre többféle piaccal és különleges ajánlatokkal készülnek a fogadóknak. Nézzük, hogy ők kit tartanak a legesélyesebbnek a világbajnoki győzelemre! A táblázatot a világbajnokság során frissíteni fogjuk.

Játékos
bet365 bónuszUnibet bónusz22bet bónusz
Michael van Gerwen3,253,253,00
Gerwyn Price6,005,505,5
Michael Smith6,506,007,0
Peter Wright10,0012,0012,00
Luke Humphries15,0017,0017,0
Josh Rock8,508,008,5
Jonny Clayton12,0013,0012,0
A táblázatban a bet365, az Unibet és a 22bet fogadóirodák végső győztesre vonatkozó szorzói találhatóak 2022.12.28-i állapot szerint.

Vegyük sorra a fogadóirodák által legesélyesebbnek tartott játékosokat.

A zárójelben a hivatalos PDC rangsor szerinti helyezése szerepel a játékosoknak, amelyeket november 27-én frissítettek utoljára a Players Championship Finals után.

Fogadás a darts vb-re

Michael van Gerwen – MVG (3.)

A fogadóirodák egyöntetűen a 33 éves holland játékost tartják a legesélyesebbnek. A háromszoros világbajnok hét éven állt a világranglista élén, az egyik legjobb játékosként tekintenek rá. Michael van Gerwen kiválóan tud összepontosítani, hatalmas téttel bíró helyzetekben is képes minden zavaró tényezőt kizárni. Azt hiszem nem kell megmagyarázni, hogy miért is kell őt mindig a végső esélyesek közé sorolni.

Gerwyn Price – The Iceman (1.)

A korábbi rögbi játékos 2014 óta szerepel a PDC versenyein. Azóta a darts világ egyik, ha nem a legmegosztóbb személyiségévé vált, de egyben a legjobb is jelenleg, hiszen ő a világelső. Az utóbbi három évben mindegyik alkalommal legalább a negyeddöntőig jutott a világbajnokságon. Először 2021 januárjában nyert, a skót Gary Anderson ellen 7-3-ra. Sokan az ellenfelekkel való összetűzései miatt nem szimpatizálnak vele, viszont az kétségtelen, hogy a PDC-be való bekerülése óta nagyon gyorsan felküzdötte magát a legjobbak közé, így a teljesítményéért mindenképpen hatalmas elismerés jár.  

Michael Smith – The Bullyboy (4.)

Michael Smith 1990-ben született Angliában, és egészen fiatal korában csatlakozott a PDC versenyeihez. 2013-ban megnyerte az ifjúsági világbajnokságot, és ebben az évben jelentőset lépett előre a világranglistán. Nevéhez ugyan nagyon sok cím fűződik, viszont az utóbbi években számos fontos versenyen bukott el a döntőben vagy elődöntőben. A rossz széria éppen idén novemberben szakadt meg, hiszen a Grand Slam of Darts torna megnyerésével sikerült élete első televíziós tornáján győzelmet aratnia. Talán a világbajnokságon is hasonlóan jól fog szerepelni?

Peter Wright – Snakebite (2.)

A sportág egyik legszórakoztatóbb alakja talán Peter Wright, aki minden versenyének minden játéknapján különleges öltözetben és extravagáns hajviselettel jelenik meg. Állítása szerint ezzel önbizalomhiányát szeretné enyhíteni, amelyre eddig elért eredményei alapján nincs túl sok oka. Az utóbbi három év leforgása alatt két világbajnoki címet is nyert, jelenleg is ő a vb címvédő, emellett a szurkolóknak is nagy kedvence. Talán mondani sem kell, hogy idén is esélyesként indul a vb-n, igaz a mezőny kimondottan erősnek ígérkezik.

Luke Humphries – Cool Hand Luke (5.)

Az angol játékos karrierje 2017-ben indult be igazán, több tornagyőzelem is az ő nevéhez fűződött ebben az évben. Rá egy évre máris részt vehetett az első világbajnokságán, amelyen ugyan az első körben búcsúzott, de az év további részében ismét sikerült néhány győzelmet bezsebelnie. 2018 óta stabil részvevője a PDC vb-nek, kétszer a negyeddöntőig is sikerült eljutnia. Az idei év is jól sikerült számára, így a világbajnokságra kimondottan jó formában érkezik. 

Josh Rock – Rocky (47.)

Josh Rock idén robbant be a köztudatba, és máris a világranglista 47. helyére került, valamint a fogadóirodák többsége a 7 legesélyesebb versenyző közé sorolja a világbajnokságon. Az észak-ír versenyző idén került be a PDC versenyeibe, de máris egy felejthetetlen mérkőzés fűződik a nevéhez. A Grand Slam of Darts nyolcaddöntőjének második etapján van Gerwennel csapott össze. A mérkőzésen életében először TV közvetítés keretein belül 9 nyilas, tökéletes leget dobott. Annak ellenére, hogy végül a holland jutott tovább Josh Rock aligha fogja elfelejteni ezt a mérkőzést. Nem csak a fogadóirodák szerint, hanem szerintünk is nagyon jó reményekkel vághat neki az előttünk álló világbajnokságnak.

Jonny Clayton – The Ferret (7.)

Jonny Clayton már rutinosnak számít a PDC-ben, hiszen 2015 óta résztvevője az általuk rendezett versenysorozatoknak. A vb-k eddig nem igazán sikerültek jól számára, a legjobb 16-nál tovább nem sikerült eljutnia. Ugyanakkor nem mehetünk el amellett, hogy a tavalyi évben megnyerte a World Grand Prix, a The Masters, a World Series és a Premier Leauge versenysorozatot is, amelyeken igen erős mezőnyben tudott győzedelmeskedni.  Idén talán az eddigieknél jobban kijön a lépés számára a világbajnokságon.  

További piacok és néhány tipp

Az imént már kiveséztük a főbb esélyesekre ajánlott szorzókat, azonban ennél jóval több piacra van lehetőség fogadni. Érdemes a világbajnokság kezdete előtt sorra venni őket, mert több olyan piac is van, ami nem egy-egy meccsre, hanem magára a tornára vonatkozik. Ilyen lehetőségeket és darts vb oddsokat gyűjtöttünk ki a bet365 és a Bwin oldaláról.

A bet365-nél többek között fogadhatsz arra, hogy lesz-e kilenc nyilas kiszálló a világbajnokságon, sőt amennyiben úgy gondolod, hogy több lesz, 1,5 vagy 2,5 fölé is teheted. Érdemes lehet elgondolkodni a rajta, hiszen az utóbbi időben egyre több nagy tornán dobják meg a játékosok a tökéletes leget. A „bajnokságot nyerő dupla kiszálló” piacán viszonylag magas szorzókkal is lehet tippeket tenni. Nem ritkán fordul elő, hogy végül csak dupla 1-gyel tudnak kiszállni, erre most 34-szeres az odds. A sűrűbben előforduló dupla 16-ra 5,50, a dupla 8-ra pedig 8,50-es szorzó van.

A Bwin darts vb fogadás olyan különleges piacokat is ajánl, mint például a győztes nemzetisége. Itt négy opció közül választhatsz; holland, angol, walesi vagy más nemzetiség. A fogadóirodánál a bátrabbak egy fogadáson belül tehetik meg azt, hogy 9 nyilas és 170-es kiszálló is lesz a vb-n. Olyan lehetőség is van, hogy megtippeld, hogy a győztes az alsó vagy a felső ágról kerül ki, de ez tényleg nagyban a szerencsén múlik.

Amennyiben inkább csak egy-egy meccsre szeretnél fogadást tenni, abban az esetben is számos lehetőség közül tudsz választani. Az első két forduló során érdemesebb lehet az ismertebb, sztárjátékosok győzelmére fogadni, a ranglista végén szereplő játékosokkal szemben. Persze minden vb-n vannak meglepetések, de jóval nagyobb esélye van a már több tapasztalattal rendelkező játékosoknak, több egyoldalú mérkőzést szoktak játszani ebben a szakaszban. Az Unibet oldaláról gyűjtöttünk néhány olyan piacot, amelyeket konkrét meccsekre tudsz megtenni. A népszerű darts vb fogadások közé tartozik az a piac, ahol egyben lehet megtenni egy játékosra, hogy ő nyeri a mérkőzést, övé lesz a legtöbb 180-as dobás és a legnagyobb kiszálló is. Ha valakiben nagyon biztos vagy, hogy jóval jobb teljesítményt tud nyújtani ellenfelénél, érdemes átgondolni ezt az opciót is, mert az oldal viszonylag magas szorzókat kínál rá. A meccs pontos végeredményét és a szettek számát is meg tudod tippelni. Ha nem igazán értesz a dartshoz, de mégis fogadnál rá, akkor csak szimplán válaszd azt a piacot, ahol az utolsó kör dupla kiszállójának színét tudod megtenni. Értelemszerűen a piros és a zöld lehetőség közül tudsz csak választani, így 50% esélyed van, hogy eltaláld.

Néhány mérkőzés az első fordulóból

December 16. péntek

Alan Soutar – Mal Cuming

Adrian Lewis – Daniel Larsson

Keegan Brown – Florian Hempel

December 17. szombat

Simon Whitlock – Christian Perez

Josh Rock – Jose Justicia

December 18. vasárnap

Madars Razma – Prakash Jiwa

Luke Woodhouse – Vladyslav Omelchenko

Matt Campbell – Danny Baggish

Az eseménnyel kapcsolatos ajánlatok

 A vb közeledtével a fogadóirodák is biztosan készülni fognak különleges promóciókkal és ajánlatokkal. Amennyiben érdekelnek ingyen fogadások, kreditek, bónuszok vagy csak szimplán a darts vb oddsok, akkor érdemes figyelned híreinket, amelyek rendszeresen frissülnek.

bet365
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
15 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.20
Min. betét
1 500 Ft
bet365 Bónusz
Megforgatási követelmények
1x befizetés a fogadási kreditek felszabadításához
Unibet
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
20 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.40
Min. betét
3 500 Ft
Unibet Bónusz
Megforgatási követelmények
6x bónusz megforgatása
Betfair
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
8 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.60
Min. betét
8 000 Ft
Betfair Bónusz
Megforgatási követelmények
10x befizetés + 10x bónusz megforgatása
22Bet
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.40
Min. betét
400 Ft
22Bet Bónusz
Megforgatási követelmények
5x befizetés + 5x bónusz megforgatása
Az általános felhasználási feltételek érvényesek. | 18+ | Játssz felelősséggel!