A labdarúgó Bajnokok Ligája 1955 óta (akkor még BEK néven), minden évben megrendezésre kerülő versenysorozat, a legrangosabb európai nemzetközi labdarúgó kupa. A résztvevők európai bajnokságokból kikerülő csapatok lehetnek, akik az adott ország elsőosztályú bajnokságában elért helyezésükkel vívhatják ki szereplésüket. A döntőt mindig máshol, egy előre kijelölt helyszínen rendezik. A torna győztese automatikusan bekerül a következő szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörébe, továbbá részt vehet az UEFA-szuperkupán az Európa-liga győztese ellen, valamint indulási jogot szerez a FIFA-klubvilágbajnokságra.

A klubfutball legjelentősebb elismerésének tartott trófeát a Real Madrid csapata emelhette legtöbbször a magasba. A királyi gárda 14 BL címmel büszkélkedhet, kétszer annyival, mint a második helyezett, AC Milan csapata. 17 alkalommal jutottak döntőbe, ebből mindössze három alkalommal nem tudtak nyerni. A Bajnokok Ligája történetében először a blankóknak sikerült zsinórban háromszor is megnyerni a trófeát.

A lebonyolítás formátuma

Fogadás a Bajnokok Ligájára

Selejtezők

A selejtezőkön azoknak a csapatoknak kell részt vennie, akik nem kerültek be közvetlenül a csoportkörbe. A selejtező öt fordulóból áll: előselejtező, három selejtezőkör, rájátszás. A selejtező egyik ágán a bajnokcsapatok szerepelnek, a másikon pedig azok a nem bajnok csapatok, akik indulási jogot szereztek. Az UEFA által készített rangsor alapján a csapatokat kiemelt és nem kiemelt csoportokra osztják. A párosítások sorsolás keretein belül készülnek el, ahol egy kiemelthez egy nem kiemeltet sorsolnak. Az előselejtezőt elődöntő-döntő rendszerben játssza 4 csapat, amelyek közül 1 jut tovább, a másik 3 pedig az Európa-Liga bajnoki ágára kerül át. A folytatásban a selejtezőköröket kieséses, oda-visszavágós rendszerben játsszák, így a két meccs alatt jobb teljesítményt nyújtó csapatok juthatnak a következő körbe. A rájátszás győztesei a csoportkörbe jutnak.

Csoportkör

A csoportkörben 32 csapat szerepel, ebből 26-an a már említett automatikus bejutók, ilyen például a címvédő, valamint az előző szezon Európa-Liga győztes csapata. A selejtezők bajnoki ágáról 4, a nem bajnokiról pedig 2 csapat juthat be. A csoportok sorsolásakor a csapatokat 4 kalapba osztják szét. Az első kalapba a BL és EL címvédő mellett az UEFA által meghatározott első 8 bajnokság győztesei közül kerül be annyi, amennyi 8 csapatot kitesz. A maradék három kalapba az UEFA-együtthatók alapján osztják szét az együtteseket. Így 8 darab 4 csapatos csoport alakul ki, ahol körmérkőzéses rendszerben mindenki mindenkivel kétszer játszik, egyszer hazai pályán, egyszer pedig idegenben. Az egyenes kieséses szakaszba minden csoportból az első 2 helyezett juthat tovább.

Egyenes kieséses szakasz

A döntő kivételével ez a szakasz is oda-visszavágós rendszerben zajlik, a két meccset együttvéve jobb teljesítményt nyújtó csapat jut a következő fordulóba. A nyolcaddöntős párosításoknál a csoportelsők kiemeltek lesznek, a csoport másodikak pedig nem. Őket sorsolják egymással össze, ügyelve arra, hogy azonos csoportból továbbjutók, valamint egyforma nemzetiségű csapatok ne kerüljenek össze. A negyeddöntőtől kezdve ezek a szabályok megszűnnek és bármelyik csapat bármelyikkel játszhat.

A versenysorozat lebonyolítása nagy valószínűséggel 2024-től a mostanitól eltérően fog történni, a változásokról természetesen mindenképpen beszámolunk.

Fogadás a Bajnokok Ligájára

A Bajnokok Ligája a labdarúgás világának egyik legnagyobb eseménye, ezért az online foci fogadások között is az egyik legnépszerűbb torna. A fogadóoldalakon a hagyományos futball piacok mellett sok-sok speciális fogadási lehetőség és számos élő fogadási piac szokott megjelenni a BL meccsekre. Az sem ritka, hogy egy-egy mérkőzésre bónusz ajánlatokat/ingyen fogadásokat lehet tenni.

Népszerű fogadások

A Bajnokok Ligája egy hónapokon át tartó versenysorozat, így kimondottan nagy népszerűségnek örvendenek a hosszú távú fogadás BL-re vonatkozó piacai. A legtöbb fogadóoldalon már az első meccsek előtt meg lehet tenni a csapatokra, hogy ki meddig jut szerintünk a BL-ben. Fogadhatunk arra, hogy egy csapat a nyolcaddöntőbe, negyeddöntőbe, döntőbe jut, de a csoportkörre is lehet tippelni, ki az, aki az első helyen végez egy adott csoportban, vagy melyik csapat az, aki tovább jut onnan.Már említettük, hogy a nagy népszerűségének köszönhetően a Bajnokok Ligájára sok speciális fogadási piac is elérhető. Most összegyűjtöttünk ezek közül néhányat:

  • X csapat értékesít/kihagy egy büntetőt
  • Mérkőzés – szerelések száma
  • Mérkőzés – lesek száma
  • Csapat – lövések/kapura tartó lövések
  • Játékos – asszisztok/szerelések/passzok

A 2022/23-as BL szezon

Az idei labdarúgó és ezáltal a BL szezon menetrendje a szokásoshoz képest jóval sűrűbb volt katari vb miatt. A világbajnokság kezdetéig hat játéknap alatt játszották le a csapatok a csoportmérkőzéseket, ami után november elejére kialakult a legjobb 16-os mezőny. Ezt követően egy hosszabb szünet következett a Bajnokok Ligájában, az egyenes kieséses szakasz első meccseit február közepétől rendezték. Jelenleg már csak 8 csapat van versenyben, itt tartunk most a szezonban. A negyeddöntő első mérkőzéseire április 11-én, illetve 12-én fog sor kerülni. Az idei döntőt június 10-én, Törökországban, Isztambulban rendezik az Atatürk Olimpiai Stadionban.

A negyeddöntők első fordulójának párosításai

Manchester City – Bayern München (2023.04.11. 21:00)

Benfica – Inter (2023.04.11. 21:00)

AC Milan – Napoli (2023.04.12. 21:00)

Real Madrid – Chelsea (2023.04.12. 21:00)

Szorzók a soron következő mérkőzésekre

Ki nyeri a 2022/23-as BL-t?

A hosszú távú online foci fogadások közül a legnépszerűbbnek évről évre a BL végső győztes fogadás bizonyul. Ezeket a tippeket érdemes minél hamarabb megtenni, hiszen minél több meccs kerül lejátszásra, a szorzók annál alacsonyabbak lesznek. Az alábbi táblázatban a bet365, az Unibet és a Betfair által jelenleg 4 legesélyesebb csapat szorzóit láthatod.

Csapat
bet365 bónuszUnibet bónuszBetfair bónusz
Manchester City3,253,253,25
Bayern München4,504,504,50
Napoli4,504,504,33
Real Madrid8,008,007,00
Szorzók – 2023.02.15. 11:30

Kérlek vedd figyelembe, hogy a sportfogadási oldalakon a BL győztes szorzók folyamatosan változhatnak a mérkőzések alakulásának és a sorsolás függvényében. Mielőtt fogadást tennél, mindig nézd meg az aktuális oddsokat.

A BL fő esélyesének az idei szezonban már a kezdetektől fogva a Manchester City csapatát emlegetik a legtöbben. Az eddigi teljesítményükkel ezt abszolút alátámasztották, csoportjukból elsőként jutottak tovább 14 lőtt és csupán 2 kapott góllal. A legjobb 16 között a Lipcsével találkoztak, akik ellen az 1-1-es odavágó után, a második mérkőzésen kiütéses, 7-0 arányú győzelmet arattak, 5 Haaland góllal. A négy közé jutásért a Bundesliga első Bayern Münchent kell megverniük, ami ugyan nem lesz egyszerű feladat, de minden esélyük megvan arra, hogy megszerezzék a klub történetének első BL címét.

A Bayern München számára már nem ismeretlen a trófea, 6 alkalommal nyertek Bajnokok Ligáját, legutóbbit a 2019/20-as szezonban a PSG ellen. Az ezt követő két szezonban mindegyik alkalommal a negyeddöntőben ért véget számukra a küzdelem, azonban az idén egy jobban összeszedett csapatot láthatunk a pályán. Ellentétben sok másik nagycsapattal, a bajorok a bajnokság és a BL mellett még a német kupában is versenyben vannak. A PSG elleni nyolcaddöntőkben is jól vették az akadályokat, és legalább ilyen teljesítményre a Manchester City elleni negyeddöntőben is szükségük lesz.

Első ránézésre meglepő lehet a Napoli csapatát a legesélyesebbek között látni, azonban idén mind a bajnokságban, mind a BL-ben nyújtott teljesítményük alapján abszolút megérdemelt. Az olasz elsőosztályú bajnokságot magasan vezetik az Inter előtt, a Bajnokok Ligájában pedig legutóbb épp a tavalyi EL győztes Frankfurtot búcsúztatták 5-0-s összesítéssel. A sorsolás is egészen kedvezően alakult a Napoli számára, hiszen a papírforma alapján könnyebb ágra kerültek, ám szintén egy olasz csapattal, az AC Milannal kell megküzdeniük. Továbbjutás esetén ellenfelük a döntőbe jutásért a Benfica – Inter párharc győztese lesz.

Szerintem mindenki egyetért abban, hogy a Bajnokok Ligája fő esélyesei közül sosem maradhat ki a Real Madrid csapata. Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a királyi gárda BL specialista, 14 megnyert címükkel magasan ők tartják a rekordot. Jelenleg is ők a címvédők, a 2021/22-es szezon egyenes kieséses szakaszában olyan csapatokat vertek végig, mint a PSG, a Chelsea, a Manchester City, majd a döntőben a Liverpool. A Real Madrid minden évben bebizonyítja, hogy a Bajnokok Ligájában számukra nem létezik lehetetlen.

A 3 legjobb BL bukméker

Az online sportfogadás Magyarországon szerencsére egyre több lehetőséget kínál számunkra. Az alábbi három oldal kiemelkedően jó ajánlatokat kínál a Bajnokok Ligájára:

bet365

Jelenleg nehezen találunk olyan oldalt Magyarországon, ami bármiben is a bet365 fölé tudna emelkedni. A nagyobb sportesemények közeledtével szinte biztosak lehetünk abban, hogy a bet365-nél már találunk valamilyen promóciót. A Bajnokok Ligája fogadásra sincs ez másképp. Az idei szezonban számos meccsre +25%-os nyereségfokozót kaphatsz a fogadáskészítővel elkészített szelvényekre. Minden BL mérkőzésre már a meccs előtti nap megjelenik egy fogadásfokozó, amit a bet365 állít össze. Ezek általában 2-4 választásból álló, előre elkészített szelvények, amelyeket ilyen formában az eredeti szorzónál nagyobb oddson tudsz megtenni. A nyolcaddöntőkre több ingyenes játékot is indítottak, mint például a 4 mérkőzés kihívás, vagy a Free4all nevű játék, amelyekkel fogadási kreditet, de akár készpénzt is nyerhetsz. Ha valami, akkor ezek a játékok biztosan meg tudják hozni a játékosok kedvét a fogadáshoz.

Unibet

Az Unibetet kedvelő sportfogadóknak sincs okuk a panaszra, hiszen náluk is mindig lehet találni egy-egy promóciót a nagyobb eseményekre. Pozitívum az is, hogy nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az újonnan regisztráló játékosoknak is kedvezzenek. Az állandó üdvözlő bónusz mellett mindig van valami plusz ajándék is az új fogadóknak. A BL fogadásokat tekintve, idén +25%-os nyereménynövelőt kaphatsz minden meccsre a fogadásépítővel készített szelvényekre a tavaszi szezonban. A promóciók mellett érdemes kiemelni azt is, hogy a hazai bukmékerekhez képest nagyon jó oddsokat ajánlanak a BL mérkőzésekre, és általánosan is.

Betfair

A Betfair honlapján ugyan nem igazán találunk sportfogadási bónuszokat, azonban a fogadási lehetőségeket tekintve nehéz überelni azt a mennyiségű piacot, amelyek közül náluk válogathatunk. Ez mérkőzés előtti és az élő fogadásokra is ugyanúgy vonatkozik. Az egész mérkőzés vagy a félidő történéseire vonatkozóan is számos lehetséges kombinációt tudsz tenni, legyen szó gólokról, gólszerzőkről vagy szögletekről. Ha több választást szeretnél rakni egy meccsre, ezt náluk is megteheted a fogadásszerkesztővel. Továbbá az utóbbi időben nagyon népszerű szorzónövelés náluk is megtalálható, a BL meccsekre akár 6 féle piacon is lehet fogadást tenni megnövelt oddsal.

A Bajnokok Ligája meccsekhez jó szórakozást, a fogadásokhoz pedig sok sikert kívánunk!

Gyakori kérdések a BL fogadásokra

Milyen hosszú távú fogadásokat lehet kötni a BL-re?

Számos hosszú távú fogadás elérhető már a BL szezonokra. A csoportkör helyezésire és továbbjutóira is lehet tippelni. Azt is megfogadhatod, hogy az általad kiválasztott csapat meddig fog eljutni a tornán; nyolcaddöntő, negyeddöntő elődöntő vagy döntő. A legnépszerűbb fogadás természetesen a BL győztes fogadás, ahol a végső győztes csapatot tippelheted meg.

Mivel készülnek a fogadóoldalak a BL-re?

A Bajnokok Ligája az európai klubfutball legtöbb néző által követett eseménye. A fogadóirodák is tudják ezt, ezért több bónusszal is készülnek a torna ideje alatt. Általában ingyen fogadási krediteket, ingyenes játékokat, vagy odds növelőket szoktak ilyenkor ajánlani.

Hol lesz a Bajnokok Ligája döntő 2023-ban?

2023. június 10-én Törökországban rendezik, az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban.