Hatalmas várakozás övezi már most a 2024 nyári labdarúgó-Európa-bajnokságot, hiszen hazánk ismét kvalifikálta magát, ráadásul nem is akárhogyan. A magyar válogatott összességében ötödik alkalommal, 2016 és 2021 után pedig sorozatban harmadszor jutott ki az Európa-bajnokságra. A korábbi két alkalomhoz képest előrelépés, hogy nem pótselejtezőn, hanem ezúttal egyenes ágon, a csoportból kvalifikálta magát Magyarország, erre legutóbb 52 évvel ezelőtt volt példa. Az utolsó csoportmeccsen a Puskás Arénában gyakorlatilag már csak a csoportelsőség volt a tét, ami végül vereséggel is meglett volna.

Jelen cikkünkben többek között a Magyarország Eb esélyek kerülnek latolgatásra, megnézzük, hogy a fogadóoldalon milyen lehetőségekre lehet fogadni a magyar válogatottal kapcsolatban. A Magyarország Eb szorzókat az Unibet, a 22bet és a FezBet oldalán nézzük át.

Eb szorzók Magyarország szereplésére

Piac – Magyarország
Unibet bónusz22bet bónuszFezBet bónusz
Eb győztes81,0080,0080,00
Top 2 31,0030,00
Csoportgyőztes7,507,40
Csoport – top 2 (továbbjut)2,301,721,65
Nem jut tovább a csoportból2,12
Szorzók – 2024.01.14

A táblázatban láthatod, hogy a három fogadóoldal közül melyik lehetőséget hol, illetve milyen szorzókon tudod megfogadni. A legnagyobb kérdés egy ilyen nagy torna előtt mindig a győztes kiléte, ebben az esetben az, hogy ki nyeri a foci Eb-t? Értelemszerűen, a Magyarország Eb győztes fogadás nem lenne túl reális, ez a szorzókon is egyértelműen látszik, de még a top2-t is nagyon bátor elképzelésnek tartjuk. Ennek ellenére azt is tudjuk, hogy ha sportról van szó, mi magyarok szeretünk nagyot álmodni, és ahogy a válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is említette, miért ne lehetnénk mi az Eb meglepetés csapata?! Ezek a magas oddsok, gyakorlatilag a legkisebb tétből is egy nagyon jó nyeremény összeget varázsolhatnak.

Azért mégis reálisan nézve, inkább a csoporton belül érdemes gondolkodni hazánkkal kapcsolatban. Magyarország a sorsoláson az A jelzésű csoportba került, ami azt jelenti, hogy a házigazda Németországgal, Svájccal és Skóciával fognak egy-egy mérkőzést játszani. A papírforma szerint a legnagyobb esély a skótok ellen lehet, viszont az utóbbi időben a magyar válogatott emberfeletti teljesítményre képes a legnagyobb csapatok ellen is. A csoportból való továbbjutásra jó esélye van Magyarországnak, így ezt a piacot mindenképpen javasoljuk átnézni. És ha már a selejtezők során összejött a csoportelsőség, akkor az Eb-n miért ne jöhetne?!

Az Európa-bajnokság közeledtével még számítunk rá, hogy további Magyarország Eb szorzókkal is készülnek a sportfogadási oldalak. Ilyen lehet például az elődöntőbe jutás esélye, vagy a gólkirályi lista elsőhelyezettje a teljes tornán, illetve külön a magyar csapatban. Olyan szorzóknak is örülnénk, ha egyes játékosok teljesítményére tehetnénk fogadásokat a magyarok közül, reméljük ilyennel is találkozunk majd. A sportfogadási bónuszokról se feledkezzünk meg, rengeteg izgalmas promócióra számítunk, ingyen fogadások, tippjátékok és ehhez hasonló jellegű ajánlatok egészen biztosan lesznek jópár irodánál.

A táblázatunkat folyamatosan frissítjük, így amint megjelennek újabb Eb fogadások Magyarországra, mi a lehető leggyorsabban tájékoztatunk róla oldalunkon. Javasoljuk a sportfogadás appok használatát, hogy az Eb alatt naprakész lehess az oddsokkal és lehetőségekkel kapcsolatban.

Magyarország Eb esélyek

Az előző két Európa-bajnokság

A bevezetésben említettük, hogy hazánk zsinórban harmadszor van ott az Eb-n, most áttekintjük, hogy az előző két alkalommal milyen teljesítményt nyújtott válogatottunk.

A 2016-os évet talán nincs olyan futballrajongó, aki elfelejtené, hiszen 44 év után ekkor játszhatott újra Magyarország Európa-bajnokságon. Ez már önmagában is hatalmas szó volt, de a tornán nyújtott teljesítmény minden várakozást felülmúlt. Egy nem túl könnyű csoportba, Portugália, Ausztria és Izland mellé került a magyar válogatott. Az osztrákok ellen sima kétgólos győzelemmel kezdtek, majd Izland ellen egy döntetlent sikerült kiharcolni. Ekkor következett az, amire senki sem számított, Cristiano Ronaldo két gólja sem volt elég a győzelemhez, hatalmas 3-3-mas meccset játszottak a magyarok, ami csoportelsőséget jelentett számukra. A nyolcaddöntőben aztán véget ért az álom, a kimagaslóan jó belgák könnyedén, négy gólos győzelemmel jutottak tovább.

2020-ban a többek között magyar rendezésű tornán Magyarország az F jelzésű „halálcsoportba” került, Portugália, Németország és Franciaország mellé. A négy évvel korábban elért fantasztikus eredmények miatt bizakodással vártuk mi szurkolók, hogy ismét sikerüljön egy bravúros teljesítményt nyújtani. A csoport végeredményét nézve igaz nem mutat szépen, hogy az utolsó helyen végzett hazánk, azonban ilyen ellenfelekkel így is ismét képességeiken felül teljesítettek. A németekkel és a franciákkal is ikszelni tudtak a magyarok, úgyhogy minden elismerést megérdemeltek a torna után, hiszen ismét fantasztikusan helytálltak.

Európa-bajnokság 2024 – magyar válogatott

A bevezetésben már említettük, hogy Németország, Svájc és Skócia mellé került a magyar válogatott. Első hallásra egy elég erős csoportot kaptunk idén is, azonban az utóbbi időszakot tekintve abszolút van esély az első két hely valamelyikének megszerzésére.

Nagy öröm a magyaroknak, hogy Marco Rossi az Európa-bajnokság végéig biztosan maradni fog a válogatottal, a hírek szerint több komoly megkeresést is visszautasított már. A magyarok csapatkapitánya is élete formájában van, Szoboszlai Dominik pillanatok alatt bejátszotta magát a Liverpool kezdőjébe, és stabil teljesítményét azóta is folyamatosan tartja. Kerkez Milos és Sallai Roland is megállja a helyét nemzetközi porondon is, ők is kulcsszerepet kaphatnak Rossitól nyáron. Nagy Ádámot is érdemes megemlíteni, aki mindhárom Eb-n kerettag volt, rutinjára nagy szüksége lehet majd a válogatottnak. Nem szabad kihagyni Varga Barnabást sem, aki kis túlzással minden egyes szereplésekor góllal járul hozzá a csapat teljesítményéhez. És még mindig nem említettük Nego-t, Styles-t és megannyi válogatott játékost, akik egytől egyig odatették magukat, és biztosak vagyunk benne, hogy nyáron is mindent beleadnak majd.

A csoport

Skócia a selejtezők első 5 fordulóját vereség nélkül játszotta le, azóta viszont négy selejtezőből és kettő barátságos mérkőzésből egyet sem tudott megnyerni. A papírforma szerint talán tőlük kell legkevésbé tartanunk, viszont szerintünk jelenleg akár a németeknél is jobban kell figyelni rájuk. Scott McTominay a Manchester United játékosa volt a házi gólfelelős a selejtezőkön, de rajta kívül még számos Premier League játékos stabil tagja a válogatottnak. Németország válogatottja talán az utóbbi két évben az elvártakhoz képest meglehetősen gyenge teljesítményt nyújt. Jelenlegi formájukat nehéz megállapítani, hiszen rendező országként nem kellett részt venniük a selejtezősorozaton. Az ehelyett játszott barátságos meccseken nem remekeltek, de ebből nehéz pontos következtetést levonni. A magyarok először Svájccal játszanak majd, úgyhogy az eb fogadásokon belül most koncentráljuk erre a találkozóra.

Magyarország-Svájc

A magyar válogatott első meccsére már elérhetőek a szorzók, a lenti táblázatban az Unibet és az 1bet oddsainak összehasonlítását láthatod. Ezek persze a találkozóig még rengeteget fognak változni annak fényében, hogy melyik kulcsjátékos milyen teljesítményt nyújt addig, milyen formában várja majd az Eb-t. Mivel még elég hosszú idő, és sok-sok meccs vár a játékosokra a tornáig, sajnos benne van, hogy sérültekkel is számolnunk kell. Egy fontos játékos sérülése nagyban felboríthatja bármelyik csapat játékát/teljesítményét.

A Svájc elleni kezdés nem lesz egyszerű, bár jobb, mintha a hazai pályán játszó németek ellen kellene már az első meccset játszani. Nem túl jó hír azonban, hogy legutóbb 1981-ben tudtunk győzni ellenük. A 2017-es vb selejtezőn ráadásul egy nagyobb, 5-2-es vereségbe is beleszaladtunk ellenük Ekkor találkozott legutóbb a két csapat egymással, úgyhogy Rossiéknak lesz miért visszavágni. Erre most minden esély meglehet, hiszen a Svájciak nincsenek csúcsformában, viszont a magyarok hosszú idő után talán most a legerősebbek. A szorzókon is láthatjuk, hogy szinte egyenlő esélyeket jósolnak egylőre a két csapat számára, úgyhogy egy nagyon izgalmas mérkőzésnek nézünk elébe.

Az eb oddsok Magyarország esetében is folyamatosan változni fognak, ahogy közeledünk a tornához, viszont ezen táblázatunk mindig az aktuális szorzókat mutatja.