Unibet - hírek

Ki követi Jürgen Kloppot a Liverpool kispadján? | Unibet sportfogadási tippek

Pénteken bejelentették, hogy Jürgen Klopp távozik a Liverpooltól a szezon végén. Ugyan erről még nem írtunk, az egyik legnépszerűbb hosszú távú fogadási lehetőség a következő vezetőedző fogadási lehetőségek adott csapatoknál, de akár adott edző következő munkájára is lehet fogadni.

Írásunkban bemutatjuk, melyik fogadóirodánál lehet például erre fogadni, illetve, hogy kik lehetnek azok az edzők, akik a német trénert fogják követni.

Danke, Jürgen!!!
©Unibet (2024.02.01.)

A szorzók a 2024.01.31. 16:00-i állapotot mutatják, azok idővel változhatnak. A statisztikák az Understat és a Markstats weboldalakról származnak.

Klopp utódja, jelöltek

A Liverpool új edzője, aki Jürgen Kloppot fogja követni, egy nagyon nehéz örökséget fog átvenni, azonban az állás nagyon vonzó a jelöltek számára. A legjobb fogadóirodák közül az Unibet állt elő ilyen fogadási lehetőséggel.

Az Unibet bejelentkezés is a könnyebbek közé tartozik, ha a belépéshez Unibet alternatív link szükséges, abban is tudunk segíteni.

A piacot, a labdarúgás sportág speciális piacainál lehet megtalálni a vezetőedzők opciónál. Ahhoz, hogy sikeres fogadást kössünk, először meg kell állapítani, hogy milyen alapon választhat majd a klub új menedzsert.

Mivel a klub adatelemzési osztályának vezetője, William Spearman óriási szerepet tölt be az edzők profilozásában és a jelöltek listájának véglegesítésében, ezért tudni kell, hogy a Liverpool milyen jellemzőkkel írható le statisztikailag.

Tudjuk, hogy a letámadás nagyon fontos eleme Klopp csapatainak, azonban évek óta (Pepijn Lijnders, szintén távozó segédedzőnek köszönhetően) labdabirtoklási fázisban remek pozíciós játékot képes alkalmazni a Liverpool a behúzódó csapatok védelmének feltörésére.

A csapat védelmi vonala magas, Trent Alexander-Arnold pedig a pálya belsőbb területeire is behúzódik labdabirtoklás során.

Ezekre az alábbi statisztikák vonatkoznak. A Liverpoolé a harmadik legfeljebb tolt védelem a bajnokságban 47,82-vel az Arsenal és a Manchester City mögött.

Amikor angolul field tilt kifejezést használunk, akkor a két csapat támadóharmadban való labdaérintéseinek arányát határozzuk meg. Ebben a Liverpool szintén harmadik az említett két csapat mögött 61,92-vel.

Letámadásban pedig csak a Tottenham enged kevesebb passzt az ellenfeleknek, mielőtt a csapatból egy játékos megtámadná az ellenfelet (8,18).

Emellett az is fontos, hogy az edző képes legyen a tulajdonosi körrel együtt dolgozni (ez kizárja Antonio Contét), amely nem költ a saját pénzéből, a klubnak önfenntartónak kell lennie, vagyis tudnia kell túlteljesítenie az anyagi körülményekhez (nemzetállamok által támogatott klubok ellen) képest.

Xabi Alonso

A favorit Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen jelenlegi edzője, akinek csapata veretlenül vezeti a Bundesligát, tavaly El-elődöntőig jutott, játékosként pedig játszott a Liverpoolban, a Real Madridban, és a Bayern Münchenben is.

Alonso játékosként is nagyon sikeres volt, pontosan tudja, hogy játékosként hogyan kellett megbirkóznia azokkal a játékhelyzetekkel (meccsek zömét kötelező megnyerni), amivel most a Liverpool találkozik.

Ugyan a Leverkusennél 3 védővel játszik, amikor a Real Sociedad B edzője volt, ugyanúgy 4 védős játékrendszert használt, befelé húzódó szélsőbekkekkel, valamint visszatámadást alkalmazott.

Az anyagiakat nézve, a Leverkusennél a Bayern, a Dortmund, a Leipzig is gazdagabb. Egy csapat fizetésekre szánt kiadásai egyenes arányosságban vannak a sikerességgel.

Az első médiaértesülések szerint ő az első számú favorit, a Leverkusen pedig nem fogja meggátolni az ügyletet, ha a baszk távozni akar. A két negatívum a tréner rutintalansága (még két teljes szezonja sem volt felnőtt csapat élén) és a Real Madrid folyamatos érdeklődése, amely szükségtelen feszültséget kelthet klubon belül.

Szakmaisága mellett ismeri a klubot, a szurkolókat és a várost, ráadásul ahogy a liverpooliak, úgy a baszkok is távolinak érzik magukat a társadalmi státusz quótól.

Roberto De Zerbi

A Brighton jelenlegi mestere az egyik legnagyobb innovátor az európai fociban. Akár Pep Guardiola utódja is lehet a Citynél, de az nem lehet tudni, hogy a katalán mikor távozik.

De Zerbi a liga 6. legalacsonyabb fizetési keretével dolgozik, vagyis szintén erőn felül teljesít anyagilag. Az olasz szintén képes adatvezért vezetőséggel dolgozni, senki sem adatorientáltabb Tony Bloom tulajdonosnál, a Starlizard elnökénél.

Neki köszönhető a Brighton felemelkedése, De Zerbi pedig új szintre emelte a csapat játékát tavaly. Labdabirtoklást preferáló játékkoncepció igaz rá, a letámadást nagyon jól átjátszó, játékosaiból szintén minden tudást kihozó és azokat fejlesztő szakemberről van szó.

A Brighton field tiltben negyedik a bajnokságban (56,93), letámadási gyakoriságban (PPDA) harmadik, a védelmi vonal magasságában pedig hatodik (46,21).

Negatívumként nem sok mindent lehet felhozni, ugyanis a Sahtar Donyecknél dolgozott olyan csapatnál, ahol szinte minden meccsen kötelező volt a győzelem. A Sassuolo kispadján szintén erőn felül teljesített.

Rúben Amorim

A Sporting CP edzője annyira sötét ló, hogy az Unibetnél még oddsot sem kínálnak a portugál kinevezésére (még). A luzitán tréner szintén gazdagabb klubok ellen küzd (Benfica és Porto), az egyik rivális pont ugyanabban a városban működik.

Ehhez képest 2020/21-ben bajnok lett a csapattal, miközben a Portugál Ligakupát is megnyerték (amelyet egy évvel később ismét megnyertek). Amorim a Bragától érkezett, ahol a B-csapatot edzette csupán 11 meccsig (8 győzelem) onnan ugyanis a felnőttekhez került, akikkel csak 13 meccset vívott meg (11 győzelem), amibe belecsöppent az első Ligakupa diadala.

Látványos futballt játszik az ő csapata is, és kiválóan illeszkedne a Liverpoolhoz. Hozzá nincsenek olyan statisztika, mint az előző két edznél, ám csapata jelenleg +1,41-es xG Különbség/90 perces mutatóval vezeti a bajnokságot. Kinevezése óta harmadszor végezhet a top 2-ben ebben a mutatóban.

Elsősorban ő is három védővel játszik, nála robbant be a köztudatba Gonҫalo Inácio, Ousmande Diamondé, Viktor Gyökeres, valamint Pedro Gonҫalves is.

Thomas Frank

Frank a Brentford edzője, aki elsőre nem lenne jó ötlet, látván a Brentford ívelgetésekre alapozó játékát. Azonban a Brentford is adatalapú gondolkodást honosított meg, amiben hisz Frank.

A Championshpben azonban másként játszott a csapat, vagyis a dán képes alkalmazkodni az ellenfelekhez, klubja büdzséjéhez és az ellenfelekhez.

A csapat a 2020/21-es szezon végén jutott fel a Premier League-be. A Csapat +0,77-el vezette a ligát xG Különbség/90 perces mutatóban, ami az egyik legerősebb indikátora egy csapat hosszú távú eredményeinek.

Előtte a playoffban maradtak le a feljutásról, ekkor 0,72-vel zártak a 2. helyen a domináns Leeds United mögött (+1,05 a Championshipben nagyon ritka, Marcelo Bielsa…). Mindkét szezonban a Brentford szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban.

Kérdés, hogy a folyamatos győzelmi kényszerrel hogyan birkózna meg Frank, valamint képes lenne időről-időre megújulni, ahogyan az szükséges a világ legerősebb bajnokságában. A Brentford a Premier League 3. legszegényebb csapata volt tavaly fizetési keret szempontjából, ehhez képest a 9. helyen zártak.

Edzők összehasonlításaJürgen KloppXabi AlonsoRoberto De ZerbiThomas Frank
Támadóharmadbeli érintések aránya61,92 (3.)67,00 (2.)56,93 (4.)44,28 (13.)
Védelmi vonal magassága47,82 (3.)49,22 (2.)46,21 (6.)44,12 (14.)
Letámadás gyakorisága8,18 (2.)12,86 (7.)9,07 (3.)9,39 (6.)
Várható veszélykülönbség (xT Különbség)0,75 (3.)0,78 (2.)0,49 (4.)0,07 (9.)
Várható gólkülönbség (xG Különbség)0,82 (3.)0,99 (2.)0,40 (4.)0,38 (6.)
Fizetési keret (helyezés adott bajnokságban)3.4.14.17.

Következő Liverpool Menedzser tippek, Unibet

Véleményünk szerint Alonso, Amorim, De Zerbi közül kerül ki az utód. Hansi Flick a Bayern Münchennél nagyon sikeres volt, ezért szerintünk magas oddsot keresve ő jó tipp lehet, megőrizvén a német vonalat, hasonló típusú futballt játszva, mint Klopp.

Amorimra és Flickre nem lehet fogadni az Unibetnél még, ezért érdemes más fogadóirodáknál is keresgélni.

Nagelsmann távozni fog az Eb után a német válogatott éléről, azonban a Bayern Münchennél nem találta meg az összhangot a játékosokkal, akik szerint taktikailag túlbonyolított elképzelésekkel küldte őket pályára. Lijnders távozik, ezért érthetetlen, miért adtak rá egyáltalán oddsot, pláne ilyen alacsonyat.

Az esélytelenebbek közül Frank az egyetlen jó pozitív értéket magában hordozó tipp, Ange Postecoglou egy év után nem fogja otthagyni a Tottenhamet, senki más nem jöhet szóba (Simeone, Gerrard, Zidane, Conte mind kizárt).

Következő Liverpool menedzser tippek
Xabi Alonso1,50
Roberto De Zerbi7,00
Hansi FlickNincs
Rúben AmorimNincs
Thomas Frank34,00

Az Unibet bónusza is kiváló lehetőséget biztosít a fogadók számára tőkéjük növelésére nyeremények által.


A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Újoncot avatnak Melbourne-ben | Sinner-Medvedev
következő cikk
Az Arsenal otthonában folytatná menetelését a Liverpool | Ivibet sportfogadási tippek