22bet hírek

Az Etihadban folytatódik az erőltetett menet a Spurs számára | 22bet sportfogadási tippek

Vasárnap 17:30-kor a forduló zárómérkőzésén találkozik a háromszoros címvédő Manchester City a bajnokságot jól kezdő, ám azóta visszaeső Tottenham Hotspur ellen.

A szezont könnyű sorsolással kezdték a londoniak, amit ki is használtak, azonban azt követően, hogy éllovasok is voltak fordulókon át, a Chelsea és az Aston Villa elleni hazai vereségeket követően már csak a negyedik helyen áll Ange Postecoglou csapata.

A City nem játszik olyan jól, mint az elmúlt években, de még mindig a szezon első felében vagyunk, ezért nem aggódnánk a City-szurkolók helyében, bár sokkal több tényező is van, ami miatt nem érdemes aggódniuk.

Manchester City-Tottenham rangadó
©22bet (2023.12.01.)

A sportfogadás Magyarországon egyik jelentős szereplője a 22bet. A 22bet bónuszát és a 22bet gyakori kérdéseket mindenképpen érdemes tanulmányozni az oldalra történő regisztrációt megelőzően.

A szorzók a 2023.12.01. 13:45-kori állapotot mutatják, azok idővel változni fognak.

Csapatok

Az egymás elleni mérkőzéseket tekintve a Spurs Mauricio Pochettino, José Mourinho és Antonio Conte alatt is okozott problémát Pep Guardioláéknak. Az elmúlt 8 bajnoki mérkőzésen 5 alkalommal nyert a Tottenham, 2-szer a City és 1 döntetlen született.

A gólarány is kiegyenlített, 13-11 a Spurs javára. Az Etihadban aratta két sikerét a City, az itteni gólarány 9-4 a Citynek. A 24 gól meccsenkénti 3 gólt jelent, négyszer esett 2,5-nél több gól, ezért elég nehéz rést találni a trendekben.

Hiányzók

A Citynél Kevin De Bruyne, Mateo Kovaćić és Matheus Nunes maródiak. A vendégeknél Ivan Perišić, Rodrigo Bentancur, Micky Van de Ven, James Maddison, Ryan Sessegnon, Manor Solomon, Richarlison, Cristian Romero, és Alfie Whiteman is sérültek vagy eltiltottak, ami meg is látszott a csapat elmúlt mérkőzésein. Pape Sarr játéka kérdéses.

Maddison hiánya meghatározó lesz, a Leicester City korábbi játékosa a csapat legjobbja, kreatív játéka az egyik alapköve volt a Spurs sikeres szezonkezdetének.

Teljesítmények

A City fejlett statisztikai mutatókban vezeti a ligát, ahogyan azt mindig is tette az elmúlt években. A Tottenham mutatói viszont a szezon egy pontján sem tartoztak a legjobbak közé, ezért várható volt, hogy az eredményeik is visszaesnek idővel, ahogyan az meg is történt.

+0,09 xGKülönbség/90 perces mutatójuk a 10. legjobb csak a bajnokságban. 6,8-el jobb a gólkülönbségük a várható gólkülönbségüknél, ezért reálisan nézve a 4. helyért lesznek versenyben, ám az Aston Villa, a Newcastle United, a Chelsea, a Brentford és a Brighton is jobb mutatókkal rendelkezik a Spursnél.

Guglielmo Vicario 3,2 góltól védte meg eddig csapatát, míg Ederson hozza az elmúlt években látott formáját, 0,8 góllal kapott többet, mint egy átlagos kapus kapott volna.

A City is túlteljesít támadásban, durvábban, mint bármelyik másik csapat (7,2 góllal), de amikor egy olyan játékos játszik az adott csapatban, aki minden szezon túlteljesíti az xG-jét, ez magyarázhatja a folyamatok fenntarthatóságát (bár Håland csupán 0,6-el lőtt több gólt, mint szerzett xG-t).

A Spursnél Son 8 gólos, ő vette át Kane helyét a csapatban, a dél-koreai továbbra is döbbenetes befejező (8 gól 4,7 xG-ből).

Man City-Tottenham 22bet tippek, szorzók

Nagyon érdekes lesz látni az ausztrál edzőt, hogy mihez fog kezdeni Guardiolával, a taktikai csata nagyon érdekes lesz. Az elmúlt héten a Liverpool ellen 1-1-et játszott a City, a hétközben pedig 0-2-ről kellett fordítaniuk az RB Leipzig ellen. Szerintünk nem fogja tudni megállítani a Tottenham a címvédőt, amelynek muszáj nyernie, hogy a Liverpool és az Arsenal ne lépjen el tőlük.

Erling Håland mindig érdekes fogadási lehetőséget jelent, ám nincsen annyi több gólos mérkőzése, mint tavaly, azonban még így is átlagol egy gólt mérkőzésenként, amit érdekes észben tartani, amikor azon gondolkodunk, hogy a norvég hány góllal fogja zárni a bajnokságot.

Julián Álvarez 4 góllal áll, aki De Bruyne hiányában több játéklehetőséget is kapott. A norvég 3,8, az argentin 3,01 lövést átlagol 90 percenként, amelyből 1,94-szer és 1,09-szer találják el a kaput. Szerintünk ezekre a fogadási lehetőségekre érdemes fogadni.

Man City-Tottenham 22bet tippek
Végeredmény: Man City1,28
Gólszerző: Erling Håland1,50
Man City nyer és 1,5 gól felett1,41
Utolsó gól időpontja: 1-78. perc között1,87
Orvosi stáb pályára lép: Igen1,20
Kapura lövések: Julián Álvarez 1,5 felett2,30

Egy cikkünkben írtunk a hendikep fogadásokról is, érdemes elolvasni, hogy pontosan mi az a hendikep.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
A Bayern tavalyi és idei kihívói találkoznak vasárnap a Bundesliga rangadóján | Ivibet tippek
következő cikk
Futball rokonlelkek találkozója a Montjuïc-ben | Unibet tippek