Az NFL egyre népszerűbb és népszerűbb lett Magyarországon az elmúlt szűk 20 évben. Az első televíziós közvetítés 19 éve volt, amikor a Sport Tv élőben közvetítette a Super Bowl XXXVIII-t, a New England Patriots és a Carolina Panthers találkozóját. A játék rengeteg szurkolót szerzett meg magának Magyarországon, nagyon sok Amerikában élő magyar is jár mérkőzésekre, illetve az Európában (Londonban és Münchenben) rendezett mérkőzésekre is rengeteg magyar kilátogat.

Mivel a játék népszerűsége Amerikában is dominál (a 20 legnézettebb tévés műsor mind NFL-közvetítés évről-évre), a sportfogadási lehetőség elképesztő tárházát tárják elénk a bukmékerek, így a sportfogadás Magyarországon az NFL-t is érinti.

Ki fogja megnyerni a Super Bowl-t?

A Super Bowlra szokták kiírni a legtöbb fogadási piacot az összes sportesemény közül. Szombaton elkezdődik a rájátszás, előzetesünkben pedig esélyeket latolgatunk, csapatokat elemzünk, fogadási stratégiákat ajánlunk. Az NFL és a Super Bowl fogadások a legnépszerűbbek közé tartoznak Amerikában, hatásuk Magyarországra is begyűrűzik.

Fejlett statisztikai adataink a PFF és az rbsdm.com oldaláról származnak, a szorzók pedig 2023.02.02 11:00-ai képet mutatnak.

Ki nyeri a Super Bowlt?
Bet365 bónuszUnibet bónusz22bet bónusz
Philadelphia Eagles1.801.831.86
Kansas City Chiefs2.052.071.94

Promóciók a Super Bowlra

A számos fogadási piac mellett a fogadóoldalak promóciókat is szoktak ajánlani az eseményre. Az NFL döntőre vonatkozó ajánlatokat itt találod, egészen a mérkőzés kezdetéig.

Unibet Super Bowl ajánlat – Befizetési bónusz + 20-as odds

A csapatok

Kansas City Chiefs

Patrick Mahomes a liga legjobb irányítója, és ő lesz az oka annak, ha a Chiefs 2019 után ismét a KC nyeri a Super Bowlt. Azonban elgondolkodtató, hogy 2000 óta nem nyert Super Bowlt az alapszakasz MVP (Kurt Warner, St. Louis Rams). Messze a Chiefsé a legjobb támadósor a ligában, ők szerzik a legtöbb várható pontot játékonként, a leggyakrabban szereznek első kísérletet (79%), harmadik kísérletek első kísérletté alakításában pedig másodikak a Bills mögött.

Gyengéjük a védelem, ami átlagon alulinak mondható, pedig a szezon során gyenge támadósorokkal találkoztak, valamint Andy Reid vezetőedző rossz döntései negyedik kísérleteknél (punt vagy nekimenni az első kísérlet megszerzésére). A rossz döntések miatt győzelmük valószínűségük rendszeresen csökken.

Philadelphia Eagles

Az Eagles zárt a legjobb mérleggel az egész alapszakaszban (14-3), ezért hazai pályán játszhatja a mérkőzéseit az NFC rájátszásában. Jalen Hurts irányító vezetésével káprázatosan kezdte a Philadelphia a szezont, 13-1-el álltak, amikor Hurts vállsérülést szenvedett, aminek következtében két meccset kihagyott. Az Eagles támadósémája a legösszetettebb a ligában, és borzasztóan nehéz megállítani (harmadik leggyakoribb csapat, amely első kísérletet szerez, 3. legjobbak várható pont/játék mutatóban). Howie Roseman general manager remek csapatot rakott össze, a védelem is a jobbak közé tartozik a ligában (tizennegyedikek a legkevesebb első kísérlet engedésében, 4. legjobbak engedett várható pont/játék mutatóban).

Ami komoly előnyt adhat az Eagles számára, azok a negyedik kísérletnél meghozott döntések, messze ők a legjobb döntéshozók a ligában abban, hogy adott szituációban érdemes-e megpróbálni megszerezni az első kísérletet, vagy puntolni kell.

Az esetek 68,8%-ában szerzik meg a first downt, amivel másodikak a Chiefs mögött, ám a Chiefs hússzor kevesebbszer próbálkozott, vagyis az Eagles teljesítménye jobb, hiszen nagyobb mintából értek el ilyen jó eredményt (csökken a véletlenszerűség szerepe).

Philadelphia Eagles-Kansas City Chiefs

Az Eagles a Giants és a 49ers ellen mindenkit emlékeztetett arra, hogy miért is teljesített olyan jól az alapszakaszban. Jalen Hurts túltette magát sérülésén, és már egy negyed után egyértelmű volt, hogy simán fognak nyerni a Giants ellen, a 49ers pedig nem volt versenyképes Brock Purdy sérülését követően. Lane Johnson, a liga egyik legjobb támadófalembere is visszatért a rájátszásban, bár látszik, hogy nem egészséges az All-Pro játékos.

A Chiefs szoros mérkőzésen nyert a Jaguars és a Bengals ellen. Patrick Mahomes harmadszor jutott be a Super Bowlba, pedig csupán ötödik szezonját tölti a Kansas City kezdőirányítójaként. Harrison Butker utolsó másodperces mezőnygóljával sikerült győznie a Cincinnati ellen.

Super Bowl-előzetesünkben bővebben is felvezetjük a találkozót.

Fogadási piacok

Nagyon bő fogadási lehetőségekről lehet beszélni az NFL kapcsán. A legnépszerűbbek a győztes, hendikep, pontok száma fogadási piacok, de ezeken túlmenően elképesztő mennyiségű fogadási lehetőséggel találkozhatunk. Ha a sportfogadónak van egy elképzelési a mérkőzés alakulásáról, nagyon sok módon nyerhet pénzt a bukmékerektől. Ha például fejlett statisztikában két kevésbé hívő vezetőedző mérkőzésére fogadna, érdemes fogadni arra, hogy sok punt és mezőnygól lesz a mérkőzésen.

NFL bukmékerek

Egyéni játékos statisztikákra is lehet fogadni, amelyek szintén nagyon izgalmasak tudnak lenni a fogadó számára, még ha itt is túl magas számokat adnak meg a bukmékerek szándékosan, hiszen az emberek a támadójátékot részesítik előnyben.

bet365
NépszerűAjánlott
Kifizetési arány
94-96%
Fogadási piacok
14/14
Unibet
NépszerűAjánlott
Kifizetési arány
95-98%
Fogadási piacok
14/14
Betfair
NépszerűAjánlott
Kifizetési arány
89-93%
Fogadási piacok
14/14

A legjobb Magyarországon is elérhető fogadóirodák az NFL-kapcsán a Bet365 és az Unibet mondható. Ezen bukmékerek NFL fogadási kínálata iszonyatosan bő, ami aztán még tovább duzzad a Super Bowl fogadásokkal.

Fogadási stratégia: Érdemes használni a vsin.com weboldalt, azon belül a betting resources fülnél látható betting splits felületet. Itt nagyon hasznos információkhoz lehet jutni a DraftKingsen leadott fogadások kapcsán. A felület megmutatja a beérkezett szelvények (bets) és a beérkezett fogadási tétek arányát (handle), amiből kikövetkeztethető, hogy a laikusok mit várnak, és hogy a profi fogadók mit várnak, valamint, hogy milyen eredmény lenne jó a kaszinó számára.

Érdemes a kaszinók oldalára állni (vagyis, ha a szelvények és a pénz több mint 50%-a ugyanarra a csapatra érkezik, érdemes az ellenfélre fogadni, legalább valamilyen hendikeppel.

Hogyan működik a lebonyolítás?

32 csapat szerepel a Nemzeti Futball Ligában (NFL), ahol két főcsoportban négy-négy csoportban négy csapat szerepel, tehát összesen nyolc divízió van, divíziónként négy csapattal. Főcsoportonként a négy csoportgyőztes és a három-három legjobb mérleggel rendelkező csapat kerül be a rájátszásba. Az alapszakaszban 17 mérkőzést rendeznek.

A rájátszás egy mérkőzésből álló párharcokból állnak, ami nagyon megnöveli a véletlenszerűség jelentőségét, vagyis a jobb csapat nem mindig nyer, ez nem az NBA, az NHL, MLB, ahol négy meccset kell nyerni egy párharcban.

2022-es szezon

Nagyon különös alapszakaszt láthattunk idén. Az irányítók teljesítménye az átlagosnál gyengébb volt a szokottnál, ezért a gyengébb csapatok is képesek voltak 6-8 győzelmet aratni. Az offense-ek teljesítménye visszaesett, a védelmeké javult. Ezt az is bizonyítja, hogy a pontok felett/alatt fogadási piacokon idén is az alatt zárt jobban, méghozzá 151-119 arányban (vagyis a mérkőzés előtt meghatározott pontmennyiségnél 151-szer volt kevesebb, 119-szer pedig több, 56%). Hendikep szempontjából a legfontosabb számok a 3, 6, 7, 10 az NFL-ben.

Összességében elmondható, hogy mivel a rekreációs fogadók szeretnek sok pontos mérkőzéseket látni, jobb értékűek a kevés pontos mérkőzésre tett tippek.

Az MVP Patrick Mahomes, a Kansas City Chiefs irányítója lett, aki az első kiemelési helyig vezette a Chiefst, amely zsinórban hetedik csoportgyőzelmét aratta.

Az alábbi táblázatban a playoff résztvevők Super Bowl megnyerésére vonatkozó szorzóit találod, alatta pedig a csapatok esélyeit elemezzük eddigi teljesítményük alapján.

A Bet365, az Unibet és a 22bet is bőséges fogadási piaccal rendelkezik, a Super Bowl előtt pedig külön előzetessel fogunk jelentkezni, amelyben nem csak a mérkőzésről, hanem az egyéb speciális Super Bowl-fogadásokkal is foglalkozunk majd (pl. amerikai himnusz hossza).

A főcsoportdöntőkben Kansas City-Cincinnati, Philadelphia-San Francisco mérkőzéseket rendeznek vasárnap.

Rájátszás menetrendje

A Wild Card-kört követően főcsoportelődöntőket, majd a főcsoportdöntőket fogják megrendezni a Super Bowlhoz vezető úton. Az itt győztes csapatok játszák majd egymással a Super Bowl LVII-t Arizonában, Glendale-ben.

Tudnivalók a Super Bowl-ról

  • Hol? 🏟️ A Super Bowl LVII-t Arizonában, Glendale-ben a State Farm Stadionban rendezik (Befogadóképesség: 63.400). A stadion szezon közben az Arizona Cardinalsnak ad otthont.
  • Mikor? ⏰ Február 12-én (magyar idő szerint február 13-án 0:30-kor).
  • Hol nézhetem a Super Bowlt? 📺 Magyarországon az Aréna4 csatornáján lehet figyelemmel kísérni az NFL mérkőzéseit.
  • Halftime show? 🎤 Mindig nagy érdeklődéssel várják a Super Bowl félidei műsorát (Halftime show), az idei fellépő Rihanna lesz.

A Super Bowlt megelőző felvezetőnkben a nem mérkőzéssel kapcsolatos fogadási lehetőségeket is megvizsgáljuk majd, hiszen nincsen még egy egynapos sportesemény, amely annyi fogadási kínálattal rendelkezik egy adott évben, mint a Super Bowl.

Tippek a Playoffra és a Super Bowlra

  • Philadelphia Eagles-Kansas City Chiefs; 46,5 pont felett
Tippek
Bet365 bónuszUnibet bónusz22bet bónusz
Philadelphia Eagles-Kansas City Chiefs; 46,5 pont felett1.501.531.50